Halaman

Jumaat, 6 Februari 2009

Kayuh Santai Batu Dam

Activity : Kayuh Santai Batu Dam
Tarikh: 1/1/09
Masa: 8:30am

Sempena cuti tahun baru, Kelab kayuhbeb telah mengayuh di BatuDam. Seramai 17 orang telah menyertai kayuhan ini termasuklah Cikgu Azman yang telah lama mengilangkan diri. Kira kayuhan batu dam ni penyuntik semangat mengayuh balik la.


Memadangkan di Batu Dam mempunyai sungai yang bersih dan cantik sesuai unutk mandi, masak maggie dan kopi, geng kayuhbeb telah dinasihatkan untuk membawa maggie masing-masing kalau tak nak terliur. Peralatan memasak disediakan oleh Cikgu Azman, Bro Alias, dan Bro Azrul

Kayuhan Batu Dam trail sebelum ke sungai pertama, tidak dapat berjalan dengan lancar dan mengambil masa yang lam kerana banyak pokok yang tumbang dan ranting-ranting yang merentasi jalan.Alasam aje tu, sebenarnya tak larat nak kayuh tolak aje la naik bukit, penat tolak, isap rokok. Lantak la.


Sampai aje di sungai yang pertama, geng kayuhbeb telah teruja dengan kejernihan dan kesejukan air sungai.Apalagi brendam la.


Sampai aje di sungai yang kedua, perut pun berbunyi. Apalagi masak maggie dan kopi la jawapnya.


Setelah kenyang dan puas mandi, sessi bergambar telah diadakan berlatarbelakangkan tasik yang cantik.

Tiada ulasan:

Translate the Blog

Germanium Power Loop

Germanium Power Loop
Products that will change your life! Energy Booster! Energetic ! Enjoy good sleep. Click photo for details information.

Menarik Beb

Related Posts with Thumbnails

KayuhBeb suppport Le Tour Langkawi-Banting 2hb Jan 2008

KayuhBeb suppport Le Tour Langkawi-Banting 2hb Jan 2008
Seramai 30 ahli KayuhBeb telah memeriahkan Le Tour Langkawi - Banting dengan membuat kayuhan dari Sijangkang ke Banting.Gambar bersama Dato Shafie dan Din Cycle

Pertandingan Pasang Tiub

Pertandingan Pasang Tiub

RRI ride by Kayuhbeb member

RRI ride by Kayuhbeb member

Kayuhan Ambang Merdeka 2008

Kayuhan Ambang Merdeka 2008
Project Kayuhan Ambang Merdeka telah berjaya dijalankan pada 24hb Ogos 2008 dari Sijangkang ke Pantai Baru Kelanang sejauh 35km(sehala).Tujuan project ini dijalankan adalah untuk memeriahkan lagi sambutan hari Kemerdekaan dan juga atas rasa tanggunjawab kelab untuk mempromosikan Pantai Baru Kelanang. Aktiviti seperti Sukaneka basikal dan juga gotong royong membershikan Pantai Kelanang juga telah menarik minat seramai 150 orang peserta menyertai program ini. Terima kasih diucapkan kepada Din Cycle, Majlis Daerah Kuala Langat, Pharmaniaga, Kayaba, Toshiba, Sykt Ikram Abadi, Poliklinik Sijangkang diatas kerjasama dan sumbangan.

Pertandingan Basikal Laju atas pasir

Pertandingan Basikal Laju atas pasir

Photo Session

Photo Session

Start

Start
Kayuhan Ambang Merdeka -Starting

On the way to Pantai Kelanang

On the way to Pantai Kelanang